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FINANCE AND PROCUREMENT SERVICE 

 

 

Thessaloniki, 28 April 2015 
 

 

OPEN INVITATION TO TENDER 

AO/DSL/ABARA/GRUSSO/learning cultures in organizations/002/15 

Learning cultures in organizations 

Request for Clarification (2) – Questions & Answers 

 

Question No 1  

My query relates to the FWC model of October 2012 (Framework Services Contract) 

and Article 1.8.2 Pre-existing rights and transmission of rights therein. 

A number of options are given in the model each enclosed with '[ ]'. 

 

Could you please clarify the text of this Article that pertains to this tender, so that is not 

in conflict with II.10.3. 

 

Is it the following? 

I.8.2 Pre-existing rights and transmission of rights 

All pre-existing rights shall be licensed to the Union in accordance with Article II.10.3. 

The contractor shall provide to the contracting authority a list of pre-existing rights and 

third parties' rights including its personnel, creators or other right holders as provided 

for in Article II.10.5. 

Cedefop’s answer to question No 1   

Your understanding is correct. These two provisions taken up in the questions are the 

general rule, and are deemed to apply in all cases, and especially for the purpose of 

this study.  

Art. I.8.2 shall read therefore in the final contract: 

“I.8.2 Pre-existing rights and transmission of rights 

All pre-existing rights shall be licensed to the Union in accordance with Article II.10.3. 

The contractor shall provide to the contracting authority a list of pre-existing rights and 

third parties' rights including its personnel, creators or other right holders as provided 

for in Article II.10.5.  

The contractor shall present relevant and exhaustive evidence about the acquisition of 

all the necessary pre-existing rights and third parties' rights together with delivery of the 

final report at the latest. This obligation should be fulfilled by presentation of the 

contractor's statement prepared in accordance with Annex A and third parties' 

statements prepared in accordance with Annex B and the relevant evidence listed in 

article II.10.5 as appropriate.” 


